dinsdag, april 07, 2020

Individueel

Je eigen stem ontdekken kan een hele ontdekkingsreis zijn om jezelf beter te leren kennen. Een aantal onderwerpen, die in de lessen aan bod komen: Hoe kan druk en spanning plaats maken voor gemak, souplesse en een stromende adem? Hoe heeft mijn fysieke houding invloed op de klank? 

Zingen en spreken zijn nauw verbonden. De spreekstem speelt voor mij een belangrijke rol in de lessen: de uitdrukkingskracht, die je in je woorden legt, de klank, de warmte, de helderheid van de articulatie, de intensiteit, je volume enz. Vanuit het spreken is het een kleine stap naar het zingen en het ontdekken van je eigen unieke stemklank. Misschien is het aan het begin maar een enkele toon die vrij klinkt of een klein toongebied. Van hieruit gaan wij stap voor stap de stem verder ontwikkelen, grenzen verleggen, draagkracht en bereik vergroten.  

Hoe zien de lessen er praktisch uit?
In de lessen komen zangoefeningen, liederen uit verschillende muziekstijlen en algemene muzikale kennis aan bod. We werken aan technische vaardigheden zoals zuiver leren zingen, je adem juist gebruiken voor het zingen, resonantie uitbreiden en articulatie verbeteren. De lessen duren 60 minuten en vinden wekelijks of tweewekelijks in Rotterdam plaats.

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Zangpedagogen en volg de beroepscode en de tarieven zoals vermeld op hun website.
een 30 min les online of op locatie kost 25 Euro
een 60 min les online of op locatie kost 45 Euro

Back To Top