dinsdag, april 07, 2020

Biografie

Susanne Winkler, sopraan, is regelmatig te horen in liedrecitals en thematische programma’s. In 2017 behaalde zij haar Bachelor of Music aan de Schumann Akademie Zwolle en wordt nu gecoacht door Ronald Klekamp. Ze volgde verder lessen en masterclasses bij Louise Crane, Franciska Dukel, Marjan Kuiper, Nelly Miricioiu en Sarah Walker.
Sinds 2009 zingt zij regelmatig in producties van Stg. Feest der Poëzie Amsterdam. Daarnaast werkt ze samen met pianiste Gerrie Meijers en violiste Suzanne Groot. Als soliste was ze te horen tijdens het Weekend van de Romantische Muziek in 2018 en in 2019, tijdens het Art Nouveau Festijn Den Haag, in Brahms’ Ein deutsches Requiem tijdens de scratchdag Rotterdam ism Stg. Toonkunst Rotterdam, met orkestliederen van componist A. Diepenbrock met het Talent Op Podium Orkest tijdens het Festijn van Tachtig in Amsterdam, in de Lukaspassion van G.F. Telemann bij Stichting Vocale Muziek Den Haag. Dit voorjaar werkte zij als zangeres mee aan mediale presentaties van het Markiezenhof in Bergen op Zoom en de Dutch National Portrait Gallery Amsterdam.

Susanne heeft een eigen zanglespraktijk in Rotterdam, geeft muziekcursussen bij de Volksuniversiteit Rotterdam en is vocal coach van het koor Connection in Den Haag. In 2019 maakte zij als zangpedagoge deel uit van de jury tijdens het nationale jongerenkorenfestival Rijsbergen.

Back To Top